31.3.13

Maksimiviikko

Nopeasti edellisestä maksimeista tämä nyt tuli ja hienosti meni. Maanantain tempausmaksimin (75 kg) jälkeen napsahti alilämpö ja flunssa. Perjantaina uskallauduin takaisin treenin pariin, rauhallisesti tietysti etukyykkymaksimeilla (110 kg).

Vielä lievästi puolikuntoisena nostaessa oli vaikea löytää tarvittavaa raivoa. Vaikkakin kiukkua kasvattavia tekijöitä oli ilmassa paljon: rive maksimi jäi suorittamatta, riittävä salitoverien vittuilu ja V1:n valokuvaus. Mikä siinä on kun ihmiset tulevat salille mukamas treenaamaan ja sitten pyörivät ympyrää kun puolukka pindessä?

Lisää kuvateksti


Viikosta lopulta jäi käteen pelkkä kalu. Vaikka tempaus maksimit nousikin parilla kilolla, tuli se hyllylle lähes raakana. Jalat tuppaavat jäykistymään isommilla painoilla ja allemeno kusahtaa. Tekniikkaan tehdyt muutokset tosin tuntuvat toimivan like a charm 60 kiloa ja alle nostoissa. Pienemmillä painoilla saadut onnistumiset luovat terveen illuusion omista mahdollisuuksista idiotismille alttiiseen päähän. Sitähän ihan uskoo, että 190 senttinen luuviulu, joka ei halua kasvattaa samanlaista massakudosta kuten huippu olympianostajat, pärjäisi tempauksessa tai rinnallevedossa jollain tasolla. Parin kuukauden pikkupainojen tekniikkatreeni - here we come.

Tästä päästäänkin kätevästi tavoitteisiin. Toukokuun 3. viikko on maksimiviikko. Silloin tarvitsee nostella edellisen tavoitepostin painoja ilmaan. Lisäksi saamme nauraa kun V1 hajoaa omaan burpee-jumppaansa.
Oman painon tempaaminen on ollut pitkän matkan tavoite nro 1. Jahka tuo tapahtuu (vois aloittaa laihiksen jotta nousee helpommin), niin en tiedä mitä sitten. Olympianostoilla sitä pysyy hyvässä kunnossa voimallisesti. Aerobinen jäätää ja kehon kontrolli on olematonta muuten kuin valmiiksi harjoitelluissa teknisissä suoritteissa.

Uutisia seuratessa päähän on pinttynyt ajatus josta en pääse yli en ympäri. Jooga. Monet kilpaurheilevat papparaiset, joiden tulokset nöyryyttävät muita 10 vuotta nuorempia alan huippuja, tuntuvat heittävän allah-liikkeitä Joogan suuntaan.

1-2 viikossa Joogaa ja siihen päälle olympianostot. Ei voi olla huono mixtuura?

Kaikki tämä naurettava arpominen oman tekemisen suhteen johtuu pitkän linjan tavoitteiden puutteesta. Mitä haluan olla 2-5 vuoden päästä? Työelämässä tuohon olisi helppo vastata, kuntoilussa ei. Itse elän tavoitteista ja niiden saavuttamisesta, niimpä kehitän niitä lähes jatkuvasti asiassa kuin asiassa. Päitä alkaa tippumaan jos ei päästä maaliin saakka.

Kilpailijan uraa havitteleville tavoitteiden asettaminen on aina helpompaa. Itsellekkin se kävisi helposti: valkkaisi vain kisan ja se pitäisi sitten voittaa.

Millaisia tavoitteita lukijoilla on, vai olenko ainut kajahtanut ketä tarvitsee selkeitä päämääriä?

- V2

30.3.13

Emma&Julia Mittari WOD

Emma&Julia
Omahyväisen itsekeskeisesti ja omia kokemuksia myötäillen valitsimme V1:n kanssa tytteröille jo aikaisemmin blogissakin esiintyneen WOD:n päämittariksi tälle 8 viikkoiselle euforian täyttämälle kokemukselle.

(En ole kuullut Emmasta tai Juliasta treenin jälkeen. Toivotaan heidän olevan hengissä ja nimenomaan nauttivan euforiasta ennemmin kuin dysforiasta). 

Puolet kaksikosta oli luonnollisesti myöhässä. Yksi lisäsyy pistää kankunkehittäjäkaksikko koville. Palkinnoksi tästä ylenpaltisesti julkisen nöyryytyksen järjestämisestä nauttiva V1 pisti tytöt kuvattavaksi useammasta kuvakulmasta kuin olisivat halunneet heti alkuunsa.

Heti ensimmäisenä on kiitettävä Spartan Sport Centeriä tyttöjen treenaamisen sponsoroinnista. Jo valmiiksi kuntoilun eteen investointeja tekevät joutuisivat yöpymään ojanpenkalla ilman auttavaa kättä. Toisaalta se sopisi spartanlaiseen karaistamiseen. Hitto kun ei aikaisemmin tullut mieleen.

Huom Huom!
Emma ja Julia molemmat omistavat nyt perustiedot ruokavaliosta. Täten julistankin kaikkien heidän tuttujeen velvollisuudeksi seuraavalle 8 viikolle seurata ja tivata heidän syömistään. Jos ette nää heitä syömässä, kysykää että olisiko jo pian aika laittaa jotain proteiinipitoista suuhun...


Päivä saatiin käyntiin hölkkäilyllä, spurteilla, pyörityksillä ja hyörityksillä. Alkulämmittelyjen jälkeen alettiin ihmettelemään tekniikoita WODia varten.

For Time:
Row 200 m
15 reps: squat, ring row, push up
12 reps: squat, ring row, push up
9 reps: squat, ring row, push up
Row 200 m


"Tästä liikkeestä tulee vielä ongelmia"
Paikkojen ravistelun ja nestetankkauksen jälkeen oli sekuntikellot käynnissä. Emmalla ja Julialla oli molemmilla etuoikeus saada henkilökohtainen tuomari liikkeiden laskua ja hyväksyntää silmälläpitäen.
Odotettavissa ollut voiman puutos tulla tupsati taputtelemaan punaisia poskia molemmilla flikoilla. Kyykyt ja ring rowt onnistui suhteellisen kivuttomasti, mutta punnerrukset tuottivat tuskaa. Alusta alkaen naisten punnerruksiksi suunnitellut ojentaja-/rinta-akselin kuninkaat veivät ylenpalttisen loven molempien suoritusajoista:

Emma: 10:13
Julia: 10:42

Siinä niitä ongelmia sitten



Tyttöjen löydettyä keuhkonsa testin jäljiltä, käytiin maastavedon ja kyykyn tekniikoiden kimppuun.
Täysin arvaus, sillä tunnustusta ei tullut, mutta Emma ei ainakaan ollut ehtinyt tankkaamaan riittävästi energiaa tälle kerralle. Ensikerralla toivottavasti voidaan jättää pyörryttelyt vähemmälle...



Molemmista olisi saanut revittyä enemmän mehuja irti testi WODissa paremmalla tankkauksella pari tuntia ennen salia ja riittävällä raivolla suoritteen aikana. Ollakseen ensimmäinen reissu salilla tytöille, sietää tosin olla tyytyväinen.

Löysimme liikkuvuusrajoja, saimme maisteen kaasutus-tyyppisestä treenistä, kulutimme roimasti aikaa tekniikoihin ja saimme yleistä touchia tämän tyyppiseen tekemiseen. Seuraavaksi tapaamme Maanantaina ja aloitamme ohjelman mukaisen iloittelun. Silloin paikalla ajoissa ja hyvin syöneinä, eiks jeh?

- V2

PS.
Maanantaina fyysisen rääkin lisäksi pistämme Julian ja Emman koville julkisten lausuntojen kanssa. Kuullaan suoraan kankkukaksikon suusta miltä se näin alussa tuntuu kun pyöristetään pakaroita oikein tosissaan!


PPS.
Reissulta tarttui niin paljon kuvia matkaan, että parempi ne on julkaista jossain (alla).




29.3.13

V1: Vertaisvalmennus II

On helpompi herätä kun on syy herätä...
Ja aamu avattiin Emmin kanssa salilla klo 09:00. Tai siis se oli tavoiteaika, mutta määräajasta myöhästyttiin hieman ja todellinen saapumisaika olikin 09:16:02

Tässä tulee vertaisvalmennuksen kovin juttu. Se on se kuri ja ryhmäpaine. Kun saliaika on sovittu, niin se pitää ja siitä ei luisteta. Itse heräilin aamulla ankean vitutuksen saattamana. Jopa keväinen aurinko vittuili suoraan silmään klo 06:30.

Nopea kauppareissu Aakkosten ääsmarkettiin ja reilu satsi -30% tarjouksessa olevaa kanafilettä sekä rahkaa piristivät kummasti mielentilaa. Salille ei rehellisesti siltikään huvittanut lähteä, mutta koska aika oli sovittu, se pitää.

Kuten jokainen ylihinnoteltuja saliasiakkuuksia joskus maksanut ja siinä luulossa elänyt että tuloksia voisi saavuttaa jollain muulla kuin raa´alla ja rumalla reenillä, minäkin tiedän kuinka helppoa on vain peruuttaa tai jättää menemättä Personal Rainerin piiskattavaksi aamulla.

Emmi ehkä pienessä mielessään luuli, että onnistuisi tällä kertaa luistamaan aamureenistä "koska ei vain huvita" -tyyppisesti. VÄÄRIN MENI. Revittyäni itseni ylös sianpieremän aikaan ihan vain kyseisen neidin perseen piiskaamista varten, pidin myös huolen siitä että tämä raahaa pienen paksun (henkisesti) perseensä salille.

Lähes väkivaltaisella asenteella lähdinkin noutamaan tätä yöjuoksun suomenmestaria, tarvittaessa sängystä asti. Perillä neiti olikin jo aikaisemman viestikeskustelumme perusteella osannut varautua pahimpaan ja pakannut salikassin, sekä vetänyt kalsarit jalkaan. Ei muuta kuin sohvalla kiukutteleva pikkutyttö kantoon ja autolla kohti Kupittaan urheiluhallia.

Muutama aamuinen juoru ja reipas vittuilu herättivät onneksi prinsessa ruususen todellisuuteen, tai sitten se oli se jalkaprässi, jota tänään hierottiin failureen asti.

Look cool or play dead.
Ohjelmaan kuului muun muassa:
  • Lämpät soutulaitteella
  • Ylätalja 3 x 8 viimeinen sarja maksimipainolla
  • Jalkaprässi 10 kg nostoin failureen saakka
  • Bulgarialainen kyykky 3 x 8
  • Reiden ojentajat ja lähentäjät härveleissä
  • Yhdenjalan prässi 3 x 8 toiston maksimi
  • Mukava satsi vatsalihaksia eri tyyleillä
Silmät hakee mut sormi löyty...
Kun salikassi lopulta heilahti olalle ja ilmoitus kohti pukuhuonetta sai neidin hymyilemään liiankin leveästi, totesin epäonnistuneeni jossain. Viimeisenä treeninä vedettiinkin tämän seurauksena askelkyykkykävelyä urheiluhallin koko pituudelta pukkareiden portaikkoon asti. (Emmi tosin lepäili hetken verkko-ovea vasten ennen pukkareihin menoa).

Vertaisvalmentamisen toinen etu on se, että on joku joka ottaa kopin kun reisilihakset ja pakarat pettävät alta portaikkoon mennessä ;)


Jos treenille lähteminen on vaikeaa, menkää aina yhdessä kaverin kanssa ja sopikaa vaikka lintsareille soveliaasta rangaistuksesta...




 

28.3.13

Kiireestä akilleen kantapäähän

Tulevan rakastavaisen pariskunnan (V1 & Sunsweet) virittelemä keskustelu Emman ja Julian ruokapostissa sai muistot palaamaan J1000:n (Juuso) taidoista vetää oikeista naruista. Tunnustan olevani muutosvastarintaan sortuva konservatiivi. Tämä lähinnä johtuen salatusta mutta ylisuuresta egosta, joka kertoo omien päätösten olevan tehdyn keskivertaista korkeamman tietouden saattelemana.

Tarina alkaa J1000:n uhmakkaista sanoista, jotka lupasivat kuukauden aktiivitreenaamisen saavan aikaan sellaisia muutoksia, etten enää suostu lopettamaan treenaamista. Samalla matkalla siis ollaan.

Ensimmäisen kuukauden ajalle mahtui varmasti kaikki traditionaaliset ja pari uuttakin vastahakoista lausetta omasta aikataulusta, normaalia hitaammasta lihaksen kehittymisestä jne. Todellisuus tottakai on, että sitä pystyi järjestämään aikaa kalenteriin treenaamiselle kolmesti viikossa ja kokkaamiselle jottei kuihdu kasaan.

Tätä kirjoittessa kun hiukoi, täräytin munakkaan kasaan.

Nykyään treenaan 4-6 kertaa viikossa. Useimmiten 5 ja syön jatkuvasti. Mikään näistä ei vaikuta omiin työtehoihin muuta kuin positiivisesti. Jos joku kiukuttelee aikatauluista niin lupaan konsultoida aiheesta ajankäytönhallinta. Itse kahden yrityksen yrittäjänä, yrittäjäjärjestöaktiivina ja ammattikorkeakoulussa hilluvana uskon omaavani suhteellisen kiireisen kalenterin.

Vastaus siis syömiseen on suunnitelmallisuus: ruoka säilyy ja sivistysyhteiskunta tarjoaa jääkaapin sekä Tupperware pakkaukset helpottamaan tilannetta. Suurtalouskokiksi ei kenenkään tarvitse ryhtyä, mutta kahden tai kolmen päivän ruokasatsin tekemiseen ei paljoa vaadita. Perheellisten valittamisen ymmärrän. Mitä enemmän naamavärkkejä on ruokittavana, sitä enemmän on kokattavaa. Tosin yleensä sitä kokkaamistakaan ei tarvitse itse tehdä.

Lisäksi ilta- ja aamupalat valmistuvat helposti rahkoista, munista jne. Omaksi tavakseni on tullut pitää hiilarit minimissä lounaalle asti. Sitä ennen aamupala ja välipala on nolla hiilaria. Näin olen kuullut eräältä ruokauskomuslahkolaiselta, että (varsinkin miesten) maksa varastoi yön aikana tukevan satsin itseensä hiilareita. Tästä johtuen keho käyttää niitä hiilareita ja kaikki lisäkalorit mitä aamulla tankkaa tömähtää suoraan jo valmiiksi Michelin-ukon vyötäröä muistuttavaan tankkiini.

- V2

PS.
Onko kellään hajua mitä pitkäaikainen alilämpö meinaa? Itsellä alkaa kuuppa leikata tähän jatkuvaan kipeenä olemisen tunteeseen ja kuumiin aaltoihin. Toisaalta sitä taas osaa samaistua paremmin naisiin joilla vaihdevuodet jylläävät.

27.3.13

Sivuluisua ja takaisin radalle!

Jees V2Powerin huomiset suunnitelmat muuttuivat ohuesti. V2 alkoi MoVettaa ja kärsii jostain Hollantilais-Thaimaalaisesta Sika-Sukupuoli -flunssasta. Lisäksi Eevskun kova kisatahti uhkasi aiheuttaa muutoksia huomiseen aikatauluun.

Tämän johdosta siirrämme suosiolla Eevskun tarjoaman rääkin hieman myöhemmäksi, mutta jänistämään me ei ruveta! Se on sit vaan tuplaten kovempi rääkki kun saadaan seuraava sopiva aika buukattua!

Mutta mitä siis huomisella?

Koska huomenna tulee olemaan rankka ja hiukan ehkä jopa paska päivä, alkaa aamu kunnon rehellisellä agressioita purkavalla vertaisvalmennuksella. Ei tekisi mieli olla Emmin housuissa huomen aamulla kun isketään salille avaamaan päivä (muutoin niissä ei varmastikaan olisi lainkaan paskempi olla). Ohjelmassa on tällä kertaa raakaa voimaa, sekä loputtomasti jalkoja, jalkoja ja vielä vähän jalkoja....

Perjantaista tuleekin sitten raju reenipäivä, se kun osoittautui hihhulien vapaapäiväksi. Emman ja Julian ensimmäiset treenit ovat silloin ja lähdetään liikkeelle kunnon testi WOD:illa. Myös meikäläisen on aika saada tuo uhoamani puolustusvoimien kuntotesti tehtyä....

More to come....

EDIT: ps. Oltais lähdössä suunnistamaan lähiaikoina ja arvon Vänrikki V2 tarvitsisi taustajoukoiksi muutaman Vapepa-aktiivin, jälkikoiran, sekä pari ATV ajoneuvoa kuljettajineen. Ei tainnut kompassi näyttää ihan suoraan palvelusaikoinakaan....

Vapaaehtoisia...?

Oleminen ja Syöminen vs. Emma ja Julia


Syöminen on kivaa!
Ja sitten tärkeimpään aiheeseen, eli miten rakennetaan urheilullinen ja vahva kroppa. Klassinen taikaneliö toimii tässäkin: Train Eat Sleep Repeat!

Kahdeksan viikon tehotreeniin valitut Emma ja Julia saivat heti ensimmäiseksi tehtäväkseen aloittaa siitä mikä lähes kaikilla naisilla menee reisille heti alkuunsa, syöminen. Neidit saivat pidettäväkseen ruokapäiväkirjan kolmen päivän ajaksi, joista yhden piti olla viikonloppu.

Olen tuhansia kertoja saarnannut naisille aiheesta syöminen, ja teen sen taas. Ei se saatana mene niin että kun halutaan laihtua ja treenata niin lopetetaan se safkan mättäminen. Homma menee ihan toisin päin. Syödään ja paljon, mutta syödään paremmin ja järkevämmin. Nälkää ei laihduttajankaan kuulu kärsiä, vaan lisätä kalorikulutusta ja välttää höttöruoasta tulevaa energiaa.

Jatkuvasti näkee saman kaavan toistuvan, nainen käy salilla treenaamassa ja treenin päätteeksi nauttii ravintolassa "terveellisen" salaatin, vaikka hänen pitäisi tilata siltä istumalta 400gramman entrecote.
Salaatin puputtaja syyllistyy tässä ensimmäiseen perisyntiin, eli ruoka ei sisällä riittävästi proteiinia. Toiseen perisyntiin hän syyllistyy hetken kuluttua kuin huomaamattaan, eli alkaa täyttää pian herännyttä pikkunälkää jollain vitun jugurtilla tai vielä pahempaa nauttimalla 200 gramman levyn sinistä lohtua.

No palataanpa niihin ruokapäiväkirjoihin. Koska ette koko listauksella mitään tee, laitan tähän vain koonnit päivittäisistä ravintoarvoista.

Emma (56kg)


Sunnuntai MaanantaiTiistai
Energia (kcal) 2489 2619 1904
Hiilihydraatit (g) 449 234 253
Proteiinit (g) 53161 123
Rasva (g) 51117
59


Emmalla perusongelmana on hiilareiden valtaisa osuus ravinnonsaannissa ja suuret vaihtelut päivien välillä ravintoaineiden suhteissa. Tällä saannilla hän ei myöskään tule keräämään grammaakaan lihasmassaa, vaan päivittäistä saantia on nostettava 30-50% proteiinia ja rasvoja korostaen.

Julia (60kg)


Torstai PerjantaiLauantai
Energia (kcal) 1361 1480899
Hiilihydraatit (g) 180 132 127
Proteiinit (g) 43 68 46
Rasva (g) 45 52 18


Julialla tilanne onkin sitten jo vähän monimutkaisempi. Huolestuneena lihomisesta, hän ei ole lisännyt treeniä vaan vähentänyt syömistä. Tämän seurauksena keho on mennyt ns. "säästöliekille", eli kun kroppa ei saa ruokaa, se alkaa kuluttaa vähemmän energiaa perusaineenvaihdunnassa. Ruoka lakkaa maistumasta ja annoskoko laskee, mutta paino ei välttämättä putoa. Tämä myös aiheuttaa vakavan ongelman lihaksille, sillä ravinnon puute heikentää kuntoa ja estää lihaskasvua. Neidin ensimmäinen homma onkin opetella heti syömään 2-3 kertaa enemmän ja proteiininsaantia korostaen. Muutoin treenin aloittaminen aiheuttaa nopeasti vakavia ongelmia.

Ruokapäiväkirjojen purkuistunto jatkuikin siis kunnon ravintoneuvonnalla ja toivotaan että molemmat kokelaat ymmärsivät asian tärkeyden ja aloittivat heti syömistottumuksien muuttamisen.

(Pähkinänkuoressa: syödään usein, riittävästi ja joka ruoalla kämmenen kokoinen satsi protskua.)



Rääkissä mukana


25.3.13

Vartalonrakennus ultimatum

Näin saat persettä postauksen innoittamina saimme yllättävästi yhteydenottoja erinäisiltä riippu-, roikku-, luu-, nahka-, rasva-, ihra-, getto- ja jäkisperseisiltä olennoilta. Kaikkien ollessa naisia, jakoivat he saman ongelman: jatkuvat painajaiset oman takaliston kilpailukyvyn riittämättömyydestä jo valmiiksi huonossa markkinatilanteessa.

Yleisten vinkkien kyselyjen ja treenikommenttien lisäksi löytyi parivaljakko, joka halusi tosissaan jeesiä kinkun kasvatuksessa.

Meet Emma & Julia:

Pelottomasti kohti tuntematonta

Emma ja Julia lupautuivat ennakkoluulottomasti V2Powerin treenattaviksi. Lupasimme valmistella heille 8 viikon tehokuurin kankku fokuksella. Aiemmin julkaistua perseohjelmaa ei näille rapakuntoisille neitosille voida tehdä. Personal Rainer V3 epäili heidän kestävän kolmannelle viikolle. Näinpä ohjelma saa uutta pontta koko kehoa höykyttävistä liikkeistä.

Haastattelujen, ruokapäiväkirjojen ja vammojen todentamisen jälkeen ohjelma näyttää tältä:

Kunnon paikkojen avaus lämmittely joka kerta: 15-20 min.

Maanantai:
Takakyykky 5x5
GHD vatsa 5x10-20 (60 sec rest)
GHD selkä 5x10-20 (60 sec rest)

Tiistai:
Leuanveto 6x3-5 (lisäpaino heti kun mahdollista)
Gas me up:
3 kierrosta for time
3 x ring row
6 x push up
9 x squat
30 x double under (normi hypyt kunnes menee tuplat)

Keskiviikko:
Lepo / aktiivipalautus

Torstai:
Maastaveto 5x5
Gas me up:
30 sec work, 30 sec rest, 5 kierrosta
Pull up
Slam ball
High swing
90 asteen seinä istunta

Perjantai:
Takakyykky 5x20 (3-0-3)
Kelkan työntö 60 m, 1,5 min rest. Joka 60 m välein 10 kg lisäpaino
Tapata lankku x 8
- selkä
- kyynär
- kantapää

Lauantai aktiivi palautus, Sunnuntai lepo.

Perusliikkeet pysyvät samoina, WODit vaihtuu, sarjat ja toistot vaihtuu:

Vko 2
Takakyykky ja mave 3x3
Perjantai:
Askelkyykky (tactical, russian, overhead, lisäpaino vuoro viikoin)

Vko 3
Takakyykky ja mave 3x1
Perjantai:
Takakyykky ja mave 5x5
Kelkkaveto

Vko 4
Takakyykky ja mave 5x5
Perjantai:
Askelkyykky hyppy
Traktorinrengas flip 3x5

Vko 5
Takakyyky ja mave 3x3
Perjantai:
Takakyykky 5x20 (3-0-3)
Kelkkatyöntö

Vko 6
Takakyykky ja mave 3x1
Perjantai:
Askelkyykky
Kettlebell swing 50, 40, 30, 20, 10
Vatsa 2, 4, 6, 8, 10

Vko 7+8
Voima = happo 3x5, 3x3, 2x1
Perjantai 7:
Kelkka veto (10 lisät kunnes ei kävele)
Perjantai 8:
Kelkka työntö kunnes ei kävellä


Näillä eväille siis toistaiseksi tumpelot treenaajat saatetaan alkuun kohti valaistunutta elämää.

- V2


Rääkissä mukana

10 291, kymmenentuhattakaksisataayhdeksänkymmentäyksi

Tänään V1:n aamuista tilitystä lukiessa iski isot luvut vasten kasvoja. 10 000 lukukertaa V2Powerissa on kahden viikon aikana virallisesti rikottu.

Olemme siis ylisuosittuja ja tulemme täyttämään blogimme täysin asiaan liittymättömillä mainoksilla. Samaan syssyyn uudistamme ulkoasuamme yksinkertaisempaan. Käy tällainen uuden aikainen ulkoasu hermoille kun availee kirjoituksia tollaisiin pikkuikkunoihin.

Kuten aikaisemmin V1 totesi, tänään on tempaus päivä ja hiilaritankkaus on olennaista. Lukijoiden paljouden kunniaksi hiilareita haettiin makeammista lähteistä:

Terveysintoilija.

- V2

I hate Mondays

Ja sit olis maanantai...

7:00 beep beeep beeeep pärähtää soimaan suoraa korvaan kierittyäni yöllä suoraan puhelimen päälle. Hetken hierosin naamastani pois Pohjois-Korean suuren johtajankin suosiman HTC:n logoa. No enpä ainakaan nukahtanut näppäimistölle...

Kiireisinä pisnesmiehinä oltiin varattu aamun UTX reenille tasan tunti aikaa, mikä mahdollistaa hyvän nopean reenin ja siitä blogaamisen, ei muuta, piste, loppu, slut.

Paikka oltiin katsottu valmiiksi. Ennen meikäläisen etelään lähtöä bongattiin satsi Åbo stadsin ystävällisesti iha meitä varte pilkkomaa koivutukkia junaradan vierestä ja meinattiin niiden kanssa vähän mavetella ja tehdä erinäköisiä voimaharjoitteita. Varsinkin nyt kun V2 yrittää myöhemmin tänään olla murskautumatta Leokon alle räpeltäessään jotain Tempausmaximiaan. = aerobinen rääkki ei tule aamulla kysymykseenkään.

Tällainen maanantai ei olisi enää niin paha...
Lähdin hölkkäilemään pelipaikalle ja ihmettelin että kuka helvetin pälli vetää vanhalla Pemarin raadolla poikittain pyörätielle. Juuri kun olin aikeissa repiä romusta viimeisenkin ehjän peilin veks, kuuluikin tuttu ääni kuskin paikalta. V2 oli ihan oikeesti liikkeellä tällä jokaisen ES Jonnen märällä päiväunella.

Luulisi että Turun kaupungissa voi luottaa yhteen asiaan, siihen ettei hommia hoideta. Kaikki helvetin romut ja paskat saavat seistä paikallaan vuosikausia. Luhistumiskuntoisia palaneita puutalojakaan ei kukaan uskalla purkaa arvotonteilta, vaan huomiota kiinnitetään enemmän johonkin miljoonia maksavaan Pennisiltaan tai päivän seuraavaan lakisääteiseen.

Mutta nyt meidän tuli katkerina niellä karvas totuus. Voimailuvälineemme oli siirretty autuaammille lahoamismaille. Paikalla ei ollut mitään muuta kuin pari risua ja jäniksenpapanaa, joiden neppailusta emme juuri innostuneet.


Yritimme nopeasti havainnoida lähiympäristöstä jotakin väkivaltaiseen voimaharjoitteluun soveltuvaa, mutta tuloksetta. Aika oli meitä vastaan ja koko tienoo suorastaa nuoltu puhtaaksi kaikesta urbaanista paskasta, jota yleensä pitäisi olla joka ojanpohjalla. Jouduimme myöntämään tappiomme ja lohduttautumaan tiedolla iltapäivän salitreenistä. UTX suoritetaan siis myöhemmin tällä viikolla.

Loput 35 minuuttia vietimme keskustelemalla V2:den uudesta aluevaltauksesta, eli vaahtokylvystä Vesipedon Kylpyvaahdon kanssa. V2 kun oli kuulemma ensimmäistä kertaa ikinä käyttänyt kylpyammettaan eilen illalla....











Lapsiturvallinen versio

V1: Tavoiteasettelua

Joku käski aikanaan pyhittää lepopäivän, joten niin tehtiin ja sunnuntai vietettiinkin varsin rauhallisissa merkeissä. Mä väänsin töitä ja hoidin asioita kuntoon peräsuoli pitkällä, kun taas V2 vain valitteli ettei saa enää 12 jälkeen nukuttua kun mun viestit värisee kännykässä jatkuvasti.

En tiedä nousiko se lusmu koko päivänä, vai jäikö hän liukuovien taakse sänkyyn treenaamaan vaakamamboa (itsekseen). Enkä ole varma välitänkö tietää.....

Illala pääsin rentoutumaan vanhan isäukkoni seurassa kunnon hikiliikunnan merkeissä ja kotiin päästyäni aloinkin pohtia omia tavoitteitani. Itse kun en ole mitään kunnollisia tavoitteita asettanut. Perustavoitteet on se että kerran viikossa aamulla sattuu sikana ja treenaamisen aikana koetaan voimakkaita euforisia tuntemuksia, noin kolme sekuntia ennen pyörtymistä. Jos joku aamu sattuisi peilikuvakin miellyttämään omaa silmää, niin se on plussaa.


 V2:den tavoin kun en voimannostaja ole, vaan lähinnä tämmöinen saatanallinen jokalajin sykkijä, en ajatellut mitään 200 kg Mavea asettaa tavoitteeksi.

Kolmen raidan sukat ja nallehousut <3
Natsiksi ne usein haukkuvat minuakin (joskaan en ole läheskään N1 NihilistiNatsiJumppaTankoMaikan tasoa) ja jonkinasteiseksi antipasifistiseksi militaristiksi voin myös leimautua. Maihinnousukengät kiihottaa. Tämän seurauksena päätinkin kaivaa jostain inttimuistojeni syvimmistä syövereistä kolmeraitaisten sukkien ja ah. niin ihanan lämpimän nallepuvun keskeltä vanhan kunnon Käsimiehen Sotakirjan aka. Sotilaan Värityskirjan.

Palveluserä kerrallaan Suomen itsenäisen tasavallan tulevaisuuden lupausten kuntotestitulokset vain rapisevat alaspäin, joten nyt on aika kerrankin nostaa keskiarvoa näin reserviläisen osalta. Auki sivu 291 ja PV:n kuntoluokat taulukko.
Vemppasin aivan liian vähän, pysyivät sivut puhtaina


TESTI Huono Tyydyttävä Hyvä Kiitettävä
Vauhditon Pituus alle 2,00 m 2,00 m 2,20 m2,40 m
Istumaan Nousu alle 32 32 40 48
Selkälihastesti alle 40 40 50 60
Etunojapunnerrus alle 22 22 30 38
Käsinkohonta alle 6 6 10 14
Lihaskuntoluokka 0 - 4 pistettä 5 - 8 pistettä 9 - 12 pistettä 13 - 15 pistettä
12 min Juoksutesti alle 2200 m 2200 2600 3000

Ettei homma menisi ihan tussuiluksi niin asetetaan tavoitteeksi selvittää vihreän firman ohjeilla meikäläisen kuntoluokka ensiviikon aikana. Lupaan suorittaa testin jälkeen 100 bourpeeta jokaista testin osa-aluetta kohden, joka jää alle kiitettävän tuloksen.

Sitten kun parin kuukauden päästä vietetään V2Powerin testipäivää, niin jokaisen lihaskuntotestin tuloksen tulee parantua vähintään 15 %. Alituksesta rangaistaan. Yleisö saa ehdottaa rangaistuksia....



23.3.13

Tankotanssi update 2

Kuin kotonansa!
Jossain vaiheessa klo 7 pm oli vaihtunut klo 17:sta kalenterikirjanpidossa. Eli V2Power saapui paikalle vain kaksi tuntia etukäteen. Dance Studio Funky:n aulassa ei sillon vielä ollut paljoa ihmisiä, tunnit olivat käynnissä.

Kahden tunnin kuluttua kun tulimme uudelleen ovesta sisään, oli tupa täynnä naisia. Herätimme jostain syystä katseita. Pukuhuoneessa kahdella goljatilla lähti sumuverho silmien edestä. Tajusimme tämän olevan naisten tunti, siispä ihmiset miettivät mitä laittavat päälle. Molempien mallailtua paria teknistä ja pari T-paitaa päällemme, päätimme antaa periksi. Sama se sitten on. Sitäpaitsi rumasti pukeutuneilta ei odoteta muita kuin rumia suorituksia.

Silmät kiiluen auttamassa
Esiintymiskokemus poistaa jännitystä uusista tilanteista. Aulassa tuntia odotellessa molemmat totesimme, ettei ole ikinä jännitänyt näin saatanasti. Jessin nauru meitä kohtaan ei helpottanut tilannetta.


Ovien auetessa tanssisalin puolelle, ei tarvittu montaa silmäystä V1:n kanssa kun olimme jo matkalla kohti takariviä. Luonnollisesti matka keskeytettiin ja meidät määrättiin Nettan toimesta etumaiselle tangolle ihmisten töllättäväksi.

Lämmittelyiden alkaessa tajusin miksi naiset osaavat tanssia. Jumpan alkuunkin lämmitellään tanssimalla! Saimme molemmat osaksemme rehellistä vittuilua liikkuvuudesta. Rytmissä uskon molempien pysyneen.

Saamamme palaute oli
pelottavan rohkaisevaa
Akrobaattisen osuuden (jos sitä akrobatiaksi voi kutsua kun pyörittiin tangolla) alettua tippui pieni taakka harteilta. Ei tarvinnut liikkua tahdissa. Palomies, merenneito, verivalas ja mitä kaikkia niitä kieputuksia nyt oli. Ne oli aika perus kauraa.
V2: Vaikken tunnusta käsissäni olevan kovasti potkua, niin kyllä siinä tangolla killui ihan ok ja spinnaili.

Silppaustekniikka on suunniteltu sukupuoleltaan kikkelirajotteisille. Se siitä.

Teknisten suoritteiden perään vedettiin koreografiat mukaan harjoiteltuihin muuveihin. Siitä se alamäki sitten alkoikin. Uskon teidän jo nähneen edellisen postauksen videon. Siispä säästelen häpeän tunnetta, enkä linkitä sitä uudestaan tähän.


Tunnin päätyttyä Netta leveili omalla osaamisellaan ja pisti meidän liputtamaan. V1 hoisi liputuksen kaikkien lippukuntien sääntöjen mukaisesti, vaikkakin salossa lippu pysyikin vain sekunteja. V2:n olkapää ei höykytystä kestänyt. Tosin V2 löysi itsensä haastavampien tekniikoiden parista...



Sujuva lippu


"Kaiken kaikkiaan laji on selvästi suunnattu ylikiimaisille tai läpeensä perversseille naisille, jotka nauttivat tanssimisesta ja haluavat pysyä kovassa kunnossa." -V2









 

Fitness ala V2Power + Eevsku

Tankotanssista selvinneenä seuraavat treenit on jo sovittu. Fitness Classic voiton kerännyt Eevsku (http://eevsku.blogspot.fi/) uhkaili rääkätä kaksi sylinterisen voiman olat, yläselän ja vatsat.





28.3.2013 klo 06.00 juna lähtee Turusta kohti Lahtea. Eevskun hellään rääkkiin päästään kymmeneksi ja paluuta menneeseen ei enää ole. Treenin sisällöstä ei ole vielä muuta tietoa. En uskalla edes arvata. Eevsku kun on joka pirun kuvassa ilmassa, väärinpäin tai spagaatissa. Torstaihin asti pelonsekaisin tuntein! 

22.3.13

Tankotanssin teaseri..

Joo eli siitä tankotanssista tosiaan...

Meikäläinen pääsi tässä pätkässä onneksi kameran taakse pilaamaan videon ja V2 pääsi näyttämään notkeaa lantionkeikutusta.





Ja lisää on tulossa.....




Vastoinkäymisten kautta tanssimaan

Tankotanssijat?
Kuultuaan peittäneensä takalistollaan puolet AMRAPin kuvauksestamme, päätti Dance Studio Funky:n nihilistitankotanssiopettaja haastaa V2Powerin tankotanssiin. Paljon miehekkäämpää tapaa viettää Perjantaita emme voineet kuvitellakaan.

Elen illalla pidimme pelonsekaisen puhelinpalaverin V1:n kanssa tämän päivän treenistä. Kummallakin oli vahva tunne, että ollaan pulassa...

Kymmenestä eteenpäin Netta (N1) on pommittanut meitä uhkaavilla kysymyksillä akrobaattisista liikkeistä, tanssitaidoista sun muista asioista jotka saavat ainakin allekirjoittaneen selkänahan rullalle ja otsalohkon hikoilemaan.

Ensimmäinen painetehtävä osoittautuikin suorastaan mahdottomaksi suorittaa. N1 oli käskenyt meidän saapua paikalle "minishortsein" varustautuneena. Ahdisteltuani V2:ta lähes väkivaltaisin kuulustelukeinoin, vakuutuin siitä ettei tuo tanssitangon paksuinen voimannostaja koittanut viilata tässä asiassa linssiin. Siispä suuntasimme R1:n kanssa vietetyn lounaan jälkeen etsimään itsellemme jotain jalkaan laitettavaa Turun keskustasta.

Hikikarpaloiden valuessa otsallamme aloimme selata läpi Hansan liikkeitä löytääksemme lahkeelliset minarit. Intersportin riistohintoja vilkaistuamme pyrimme kauppiaan puheille neuvottelemaan yhteistyöstä. Vain päiväunissaan aktiivinen myyjä, joka oli lähinnä blondi versio Raisa Reikänaamasta, suostui edes menemään kauppiaan puheille 10 minuutin suostuttelun jälkeen. Uskomme hänen myyneen idean eteenpäin uskottavasti... Kauppiaalla ei kuulemma ollut aikaa vaihtaa paria sanaa. Kiitimme kohteliaasti parista kilosta paskaa palvelua jonka olomuodosta emme olleet varmoja: jäätynyttä tai hyvin sulanutta. Paskaa joka tapauksessa.

Kapitalistisen riistohyväntekeväisyyden kultainen keskittymä UFF olikin seuraava kohteemme. V1:n kun sai houkuteltua pois S-kokoisen nahkaliivin luota, jonka valmistajalla on ollut todellinen raaka-aineen säästöbudjetti käytössä, laajensimme treenipaitavalikoimaamme parilla kappaleella harvinaisen rumia T-paitoja. Murtuneina suuntasimme Tigo Clothingin psykiatriseen kehtoon. Yrittäjäpariskunta vittuilu meidät takaisin jaloillemme.

Turun shortsivalikoimalle tappiomme myöntäneinä päätimme turvautua normaaleihin treenishortseihin ja tarvittaessa teipata ne ilmastointiteipillä palleihin.

- V1 + V2

PS.

Homma on nyt siivosti paketissa. Huomenna pamahtaa ilmoille tarkempi selonteko itse kokemuksesta.


21.3.13

Vastaanottokomitea

Mies vailla epäilystä
V1 on lojunut viimeisen viikon Mädridissä (kuten hän sen lausuu). Vertaisvalmennettava-Emmin onnistuttua ruikkaamaan Suomen kamaralla viruville tukijoukoille tuliaisia, iski meille suunnaton velkaantumisen tunne. Eihän sitä tuliaisia tohdi vastaanottaa ilman että antaa jotain takaisin...

Suunnitellessamme hyvää rääkkiä V1:lle, sattui asiasta kuulemaan Tigo Clothingin omistajistoon kuuluva. Omatuntoamme puhdistavaa treenirääkkiä tukemaan saimme tyylikkäät Sebagon reput!


Huikea paraatimme pääsi kuin pääsikin ajoissa V1:stä vastaan Helsinkin-Vantaan Terminaali ykköseen, vaikkakin kuskiltamme (R1) oli jäänyt tuplasilmät kotiin ja puolet matkasta kului leveäkuljetuksen vilkkuvaloista migreeniä pyydystäessä. Yöllinen ykkös-tie mahdollistaa uskomattomia äänivallien rikkomisia.

Aina niin positiivinen V1 lyllersi rinta rottingilla terminaalin porteista Suomen maaperälle ja ryhtyi esittelemään tuliaisrepertuaariaan. Treenisheikkerit tyylikkäästi väritettynä! Emmi kaappasi söpön pinkin tukevoittamaan valmiiksi niin "vähäistä" naisellisuuttaan ja meikäläiselle tottakai pähkinäfirman värejä myötäilevä kippo. Molemmat shakerit luonnollisesti sisältäen Mädridiläistä halpisviintä. Roger joka ei aktiivisesti V2Powerin rääkkeihin osallistu sai potun Bombayn giniä. Hienon värinen sekin pullo oli.



Halailtuamme siinä iloista jälleennäkemistä aikamme, piti mailmanmatkaajalle löytää suomalaista. Kahvia siis. Kuulemma Mädridiläiset kulinaristit nauttivat kahvinsa vahvasti ripuli-esanssilla höystettynä. Autuaan tietämättömänä tulevasta yöllisestä jumpastaan V1 piteli pian Lohjan ABC:n jättikahvia käsissään kuin kauan kateissa ollutta kivestään.


Säälittävän hyväuskoinen veijari ei vieläkään aavistanut


Haukkalan pysäköimisalueen parkkipaikalle oli suunniteltuna Death By -treenistä jalostettu Multi Kill -versio. Lähinnä laiskojen katsojien vuoksi, sillä burpeita tuo Mädridistä supervoimia hakenut, atleettiselta rakenteeltaan paremmin kehittynyt bloggaaja tekee Death By:na aivan liikaa ja ulkona on kylmä katsella kun toinen hikoilee.

En ole varma kumpi miestä sapetti enemmän, Nut Expressin mainostakki vai yllätystreeni ilman ruokaa viimeiseen 8 tuntiin. Molempi parempi.


Yöjumppa 02.30, -7,5 C:
Jokaisella alkavalla minuutilla 1 burpee, 1 punnerrus, 1 vatsa enemmän kuin edellisellä. Aloittaen yhdestä toistosta päättyen niin moneen toistoon kun minuutteja on kulunut.

Lopputulos oli ihastuttava 11 minuuttia: 66 burpeetä, punnerrusta ja vatsaa. Kohtalaisen ala-arvoinen suoritus. Sallittakoot alkoholin pöhöttämältä mädridiläiseltä.

"Jaxuhali" -käsite otti ja iski vasten kasvoja V1:n jumppailun jälkeen. Naiset...

Positiivisesti yllättyneenä lyömisen vähyydestä yllätys-tempauksen jälkeen, jatkoimme liikenteen vaarantamista Turkuun.










- V2

PS.
Tekstiä kirjoittaessani klo 12.06 sain juuri tietooni V1:n laskeutuneen salille maksamaan pottuja pottuina Emmille. Ilmeisesti jaxuhali ei tehnyt tehtäväänsä.

V1: Emmikin tykkäsi burpeesta, mutta vessan kaakelit ei sopinu neidin värisilmään. Tämän seurauksena hän päätti laatoittaa paikan uudelleen