4.3.13

Urban Training Xperience? Vol. 1

Urban Training Xprerience on V2 Powerin luoma hyperkova vastine muotiin nousseeseen toiminnallisen harjoittelun (kuten ristikunto ja ristitreenaus) muodoille. Parasta UTX:ässä on se ettei sitä varten tarvitse käydä kurssia, ostaa kahvakuulaa, tai maksaa salijäsenyyttä. Ideana on siis vetästä toiminnallinen treeni kaupunkiympäristössä sellaisilla välineillä, jotka eivät maksa meille euroakaan. Samalla esittelemme lähialueen treenimahdollisuuksia, sekä arvostelemme erilaisia harjoitustekniikoita.
------------------------------
Näyttää pahalta - tuntuu ihan samalta...
UTX Vol. 1
V2: Aamukasteessa hellän kevättuulen puhaltaessa elegantisti kahvia siemaillen valmistauduin päivän Urban Trainingiin. Eli siis paskat. Ulkona pakkasta liikaa ja rahka-ananas tötköttiä leipäläpeen tunkiessa mieltä painaa fakta, että tuonne arktiseen pohjolan viimaan sitä on mentävä. 

Jahka autonromun saan käyntiin niin ainut sydäntä lämmittävä asia on ABC:n jätti Take Away kahvi. V1 saapuu paikalle hakemaan oman osuutensa 24h aseman ehtymättömästä kofeiinivarastosta. Nokkelan suomalaisen small talkin jälkeen ei treenaamaan lähtöä pystynyt enää venyttämään. Menoksi.

Kiitos Turku!

V1: Koska merta edemmäs on turha lähteä kalaan, alkoi treenimme V2 kanssa lähes Koulukadun Aakkosten pihalta, eli Kähäriin Torpankujan alkuun vievistä portaista. Turun kaupunkia paljon mollanneena on pakko antaa pientä lisäpistettä, sillä kyseinen portaikko hiekoitettiin ja suolattiin juuri meitä varten minuutti ennen suorituksen alkua.

Ensimmäisenä suoritteena juostiin portaikko viidesti ylös alas, jonka jälkeen sprintti Kokkokadulle. Kokkokadulla ohjelmassa oli askelkyykkykävelyä Pietari Valdin kadulle asti, eli perse ja reidet pääsivät töihin. Tämän jälkeen hölkkäsimme Kähärin koulun viereiseen puistoon, josta löytyikin teline dippeihin ja punnerruksiin. Viimeisenä suoritteena hiippailimme kameroinemme koulun pihalle kuin pahimmatkin pedarit ja kiskaisimme viimeiseksi koulun pihalla olevassa telineessä leukasarjan.
Raakaa reeniä

Eli tiivistettynä:
Kyykkykävely poltteli
  • 5 x Porrasjuoksu
  • 100m Sprintti
  • 250m Askelkyykkykävely
  • 3 Kierrosta
    • 5 Dippiä
    • 10 Punnerrusta
  • 20 Leuanvetoa


Lopuksi palauttelimme itsemme kevyellä hölkällä Aakkosaseman aamiaiselle

----------------------------

Siimat roikkumassa
Treeni itsessään oli jotain, mistä voimanostoihin keskittynyt pakkasen raiskaama pulkannaru voi vain nähdä painajaisia. Rappusnousut ei ollut paha rasti, mutta joku hullu sai ideakseen ottaa puutalokorttelin pätkän askelkyykkyjä. Onneksi sen jälkeen jalat sai lähinnä palautua hölkkäillessä tönimään lapsia kuntoilulaitteista pois. Dippi sinänsä ei ole temppu. Eikä edes ne 15 mitä nyt toistoja tuli. Tosin kädet normaalia leveämmällä otteella ja punnerrusten jälkeen niistä oli kehkeytyä ongelmia.
Muutama strikti leuka ja hölkkä päätteeksi teki lähinnä terää reisien ja ojentajien ylenpalttisen höykytyksen jälkeen.

Treeni oli rokkia ja todella ylitti odotukset urbaanin jumppailun tehon osalta.

Reenikartta By Kuukle:

Näytä UTX Vol. 1 suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos olet botti painu vittuun. Muutoin jätä kommentti!