21.5.13

Joogaohjaajan unelmaoppilas


Kuten varoiteltu, joogassa on nyt sitten käyty. Ennen treenejä harvemmin jännittää. Useimmiten ennen treenejä on edes etäisesti tietoinen mitä tulee seuraavan tunnin aikana tapahtumaan. Tällä kertaa en tiedostanut jännäkakkatärinöissäni muuta kuin sen, että varsinainen kaninkolo sitä on taas tullut kaivettua.



Alice in Wonderland tyyppisesti E1:n kanssa loikattiin jumppasalin puolelle. Ryhmä oli käsittääkseni sopivan kokoinen. Ainakin tällainen metriheikki mahtui hyvin joukkoon ilman käsirysyn tarvetta. Tunnin aiheena oli Vinyasa-Flow jooga. Luonnostaan notkeaan ruhooni kuullosti tämä parhaalta vaihtoehdolta. Valinta tunnista johon osallistuttaisiin siis suoritettiin kolikkoa heittämällä ja täyttä tietoisuutta vailla.

Jokseenkin naispainotteiset tunnille osallistujat hakivat nurkasta outoja sinisiä neliöitä. Näiden tarkoitus ei auennut koko tunnin aikana. Ehkä he kuvittelivat niitä kristalleiksi? (Älkää kysykö enempää).

Alkuviikko treenien puolesta on ollut hyvin yläkroppapainotteista. Niimpä ylös- ja alaspäin katsovat koirat liikkeinä tekivät terää.

Ollakseen ensimmäinen kerta joogaamassa, olen ylpeä että muistin edes yrittää hengittää oikein silloin tällöin.

Yleensä edes vähän nasevasti asioita ilmaisevalta mieheltä menee kyllä sana kurkkuun. Todellisuudessa kokemus oli mieltä ylentävä, tai ainakin mieltää rentouttava. En ole koskaan saanut samalla hyvässä tasapainossa kehonhallintaa, lihaskuntoa ja venyttelyä. Aion varmasti lisätä joogatunnit harjoitteluohjelmaan. Tunnin jälkeen olo oli rasittunut mutta raukea ja normaalin treenin jälkeinen euforia tila ei ole mitään tämän rinnalla.

Todellisuus omasta osaavuudesta ja suorittamisen tasosta tunnilla on siis toki karmaiseva. Noin puolet suoritetuista liikkeistä pistivät paikat venymään tai jouduin tyytyä pitämään nilkoista kiinni kun muut kahmaisivat keskisormilla lukon varpaistaan. Muttei se menoa haitannut. Flow jooga ymmärrykseni mukaan on enemmän liikkeessä olevaa touhua, ja sitä tosissaan oli. Voimajooga pitää vielä käydä testaamassa (tästähän puhuttiin jo aiemmin, mutteivät aikataulut antaneet periksi).

Saa nähdä mihin sitä venyy parin kuukauden päästä, mutta ainakin alku oli lupaava. Treenieksperimenteistä varmasti yksi mieluisimpia kokemuksia tähän asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos olet botti painu vittuun. Muutoin jätä kommentti!